lördag 30 januari 2010

Båtresa till Åbo i Finland

Maria och jag hade ju sedan länge bestämt oss för att åka på utställningen i Åbo. 23 Januari var det dags.
Och gud vilken underbart trevlig resa. Det var Maria, Bamsi, Nova och Jag.


Min och Novas resa startade på Lördagen klockan 14.00 med tåg till stockholms central: Jag som har uruselt lokal sinne hade sedan länge oroat mig över om jag skulle hitta till tunnelbanan från centralen. Men en snäll kvinna guidade mig en bit på vägen, så det var inte svårt.
En till snäll människa att nämna i allt detta var mannen Vid tunnelbanan som såg till att stänga av rull trappan så att jag och Nova kunde springa ner där så vi slapp åka hiss ;-).

Mitt i all stress så kastade jag mej på tunnelbanan. Väl inne konstaterade jag att jag NATURLIGTVIS gått på en vagn där hund ej var tillåten. Men ingen människ sa något utan var imponerad och glad att se Nova.

Sen.... framme vid slussen Yippi!!!! Men sen då när jag väl hittat ut på backen, konstaterade jag att det var dags att ringa Maria. Jag talade om att nu är jag vid slussen.... Jaha sa Maria VART? Hummmmm jaa.... Jag såg mej omkring... Katarina hissen ser jag.
Ja men om du tittar norrut vad ser du?
Hummmmmmmmmm var är norr?

Ser du en neonskylt där det står.... ? Där är jag! Sa Maria.
Jag bestämde mej att leta lite och ringa sedan!
Plödsligt så ser jag skylten. Hoppsan LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT nedanför mej. Snabbaste vägen hadde varit att hoppa ner, men jag gick och letade en väg ner. Då dog min mobil och jag konstaterade att jag fick leta tag på Maria utan mobilen.

Till sist fick jag hjälp och hittade en liten trappa. Jag sprang över vägen och gick mot neonskylten!
Till sist såg jag Maria och Bamsi stå rakt framför mej. Maria lika go och glad som alltid!

Vi hoppade in i bilen och vår resa tillsammans började. Båtresan gick bra och vi hade det trevligt. Vi kom fram tidigt på Söndag morgonen och bilade iväg emot Utställningen.

Väl på plats så fick jag tillfälle att se Milyi - Solitas son Kontzales. Han var jätte fin. Träffade åxå Johanna Hellgren, Kennel Hatsina jag fick julnummret av deras Borzoi tidning (KATALOG). Den var jätte vacker och gissa om jag blev glad!

Nova blev tyvärr jätte dålig i magen och kunde inte alls röra sig bra i ringen så hon fick bara 1-1. Men en bra kritik!

Bamsi däremot kan numer titulera sig Svensk och finsk utställnings champion och Kontzales fick reserv CERT och blev BH-3. VILKA POJKAR!!!

Vår båt tillbaka till sverige skulle ju inte gå förrns på kvällen, så efter jag fått provat finsk korv (MUMS!!) åkte vi till Synnöve (Kennel Charlotterusse)där vi tillbringade resten av dagen/kvällen. Åh vilka underbara människor!!! Synnöve bjöd på middag, vin, champagne och annat gott, men det bästa var nog hennes köttbullar!!! Jag hoppas att hon skickar några om hon får över nästa gång hon gör ;-)


SYNNÖVE


MARIA


JAG


EIJA


LISA

VILKEN UNDERBAR RESA, VIKLA MÄNNISKOR OCH VILKA HUNDAR!!! Nu ser jag redan fram emot vår nästa resa!

Tack Maria för att du finns och tack för denna trvliga resa, Du är en klippa!!!

2 kommentarer:

 1. det lät som en rolig tripp! :)
  hoppas allt är väl.'kram!

  SvaraRadera
 2. Hejsan Jessica!
  Av en slump hamnar jag in på dina hemsidor. Verkligen fina sådana; de utstrålar värme och ingivelse för den gemensamma kärleken vi har : Hundarna. Du är verkligen lyckligt lottad med dina kennelflickor. Hoppas du fär ha dem annu i många lyckliga år!
  Tack, tack , tack också för dina vänliga ord om oss. Kände mig helt fölägen.Glädjen att lära känna varandra var definitivt ömsesidig!
  Köttbullarna flyger här mellan länderna, såväl hälsningarna
  Synnöve

  SvaraRadera